miejsce gdzie odnajdziesz
ZDROWIE
Otwórz drzwi na niekończącą się przygodę rozwoju.

przepis


Sos á la Gaucho

komentarz
1

sos a la Gaucho_skladniki

sos a la Gaucho_gotowy

Ten sos jest ‘niewiarygodnie’ dobry. Możesz go używać do wszelkich warzyw ale najlepiej smakuje z karczochami i ugotowanymi porami.

♥ pół szklanki oliwy
♥ sok z jednej cytryny
♥ mała czerwona cebula
♥ duża garść posiekanej pietruszki
 1 jajko ugotowane na twardo
♥ sól i pieprz do smaku

Wyciśnij sok z cytryny i dodaj sól i pieprz. Dodaj oliwę i wymieszaj. Pokrój cebulę w kosteczkę, posiekaj pietruszkę i wymieszaj wszystko z oliwą i z sokiem z cytryny. Rozgnieć żółtko widelcem i dodaj do reszty składników i wymieszaj. Na koniec pokrój białko w kosteczkę i dodaj do sosu.
Sos powinien być gęsty – tak aby można było go nabierać liściem karczocha prosto z miseczki.

jajniki_100

 Drukuj

1 komentarz dla Sos á la Gaucho

  • Magda pisze:

    Cudowny w smaku i jaki prosty w przygotowaniu sos. Fantastyczny z porami. Tak podany wygląda bardzo elegancko, co wzbudziło zachwyt moich gości 🙂