miejsce gdzie odnajdziesz
ZDROWIE
Otwórz drzwi na niekończącą się przygodę rozwoju.

przepis


Imbirowe szaleństwo

komentarze
2

IMG_2001

♥ 1 szklanka mleka migdałowego lub kokosowego
(mleko kokosowe najlepiej rozwodnić w proporcji pół na pół)
 ½ banana
 ½ awokado
 1 łyżeczka startego , świeżego imbiru
 1 łyżeczka pasty z kurkumy *

Wszystkie te skarby wymieszać w blenderze.

* 1 łyżkę kurkumy wsypać do gotującej się ½ szklanki wody i gotować na małym ogniu do osiągnięcia papki – 5 min. Można przechować tak przygotowaną kurkumę w słoiczku, w lodówce przez parę dni. W ten sposób przygotowana kurkuma aktywizuje swoje przeciw zapalne właściwości.

jajniki_100

 Drukuj

2 komentarzy dla Imbirowe szaleństwo

  • Magda pisze:

    Bałam się połączenia tych składników, ale smak wyszedł genialny.

  • Zofia pisze:

    IMBIR POD KAŻDĄ POSTACIĄ JEST CUDOWNY, ALE W TAKIM ZESTAWIE TO JUŻ KLASA!
    Polecam