miejsce gdzie odnajdziesz
ZDROWIE
Otwórz drzwi na niekończącą się przygodę rozwoju.

przepis


Purpurowa sałatka z czerwonej kapusty

komentarze
2

Purpurowa sałatka z czerwonej kapusty

♥ pół czerwonej, poszatkowanej kapusty *
♥ 1 starta na tarce marchewka
♥ garść kiełków lucerny lub innych, które lubisz
♥ 1 łyżka nasion słonecznika lub dyni

Wymieszaj wszystkie składniki i polej sosem jesiennym.
Gotowe!

* Możesz zalać wrzątkiem przed przyrządzeniem. Kapusta będzie bardziej miękka i dopiero wtedy nabierze purpurowego koloru ale nie straci swoich właściwości odżywczych (uwaga! – jedno z najbogatszych żródeł L glutaminy, która jest pomocna w odbudowie cieknącego jelita)

Sos jesienny

♥ 3 łyżki oleju z oliwek
 3 łyżki cytryny plus troszkę startej skórki
 1 ząbek czosnku pokrojony w maleńkie kawałeczki
 1 łyżeczka cynamonu
♥ 1 łyżeczka zmielonego kminku
 troszkę ostrej papryki / może być cayenne
 1 łyżeczka miodu lub syropu klonowego

jajniki_100

 Drukuj

2 komentarzy dla Purpurowa sałatka z czerwonej kapusty

  • Zofia pisze:

    Taka sałatka – pycha!, to samo zdrowie.
    Lubie bardzo.
    Zofia

  • Małgosia pisze:

    Genialny sos! Sałatka świetna i najsmaczniejsza drobno pokrojona. Czekam na kolejny przepis z surowej czerwonej kapusty.
    Gosia