miejsce gdzie odnajdziesz
ZDROWIE
Otwórz drzwi na niekończącą się przygodę rozwoju.

przepis


Sardynkowe ‘gołąbki’ na szybko

komentarze
0

Sardynkowe golabki

 1 puszka sardynek w oliwie *
♥ 3-4 liście młodej kapusty
♥ 1 mała czerwona cebula
♥ pół ogórka
♥ parę rzodkiewek
 pieprz do smaku

Rozgnieć sardynki widelcem tak aby powstała jednolita masa. Dodaj cebulę pokrojoną w kostkę i wymieszaj. Nakładaj pastę sardynkową na liście kapusty. Dodaj ogórka i rzodkiewkę pokrojone w cienkie paseczki oraz pieprz do smaku. Zawiń wszystko razem tak jak klasyczne gołąbki. Możesz ‘zapiąć’ gołąbki wykałaczką.

Pójdź na całość i wybierz sardynki z kręgosłupem – te mają najwięcej wapnia!
Sardynki są jednym z najbardziej gęstych odżywczo pokarmów. Są fantastycznym źródłem witaminy D (a jak wiemy nie łatwo otrzymać witaminę D z jedzenia), witaminy B12, selenu, fosforu, wapnia i kwasów tłuszczowych Omega 3. Dobre dla serca i twoich kości!

jajniki_100

 Drukuj

Dodaj komentarz